Ponudba

Dobrodošli v naši turistični kmetiji Košuta, vsi ljubitelji dobre domače hrane in psov. Pri nas lahko okušate tradicionalne suhomesne izdelke in vrhunska vina Vipavske vinske ceste v naši polni kleti. Sprostitev lahko delite z vašim štirinožnim prijateljem v posebej namenjenem igrišču in lahko prenočite v idiličnih kmečkih apartmajih z razgledom na spodnjo Vipavsko dolino.

Vipavska dolina leži med dvema kraškima planotama, Trnovskim gozdom s Hrušico na severu ter Tržaško– Komenskim krasom na jugu in je ena najbolj samosvojih pokrajin na Slovenskem. Od Jadranskega morja je oddaljena le 12 km zračne črte.

Zaradi delne odprtosti doline na zahodu ima dolina še vse poglavitne značilnosti umerjenega submediteranskega podnebja. Zelo pomemben dejavnik je veter. Topli južnozahodni veter - mornik - pride v dolino preko Krasa in prinaša s seboj tople in vlažne sredozemske mase, ki dajejo, zaradi visokih pregrad, obilne padavine.

Burja je močan in sunkovit severovzhodnik. Najučinkovitejša je pozimi, ko s seboj prinaša hladen zrak. Vse to so garanti, da lahko predelujemo naše tradicionalne suhomesne izdelke kot so Vipavski pršut, salama, zašinek, panceta, tlačenka, in še nekaj ekskluzivnih izdelkov, ki so presenečenje vsakega obiskovalca. Naša želja je, da bomo ob spoštovanju tradicije in z uvajanjem novih sodobnih prijemov ohranjali in nadgrajevali uspešno kmetijsko gospodarstvo.

Delamo in živimo na osnovi načel:

  • kakovosti izdelkov,
  • skrbi za naravo,
  • pristnosti,
  • preprostosti in prijaznosti
  • rad imam živali
  • rad imam ljudi